martes, 17 de junio de 2014

EUSKARA A EREDUAN

5.A  mailakoak  errezeta lantzen aritu dira eta plater zaporetsu horiek gelan gelditu ez daitezen, ikasle bakoitzak berea eskaini digu.  Horrela zuek zuen etxeetan egiteko eta probatzeko aukera izanen duzue.
Danik enpanadaren errezeta egin du, Delfinak Sushirena, Jannyk fruta  entsaladarena eta Paolak  yogur bizkotxorena.
Gure bideoa ikusi eta on egin.

L@s alumnos y alumnas de 5.A han trabajado la receta y para que los sabrosos platos no se queden en clase, cada alumno nos ha ofrecido el suyo.  Asi tendréis la oportunidad de hacerlos y gustarlos en vuestras casas.
Dani ha realizado la receta de empanada, Delfina la de Sushi, Janny la de macedonia de fruta y Paola la de bizcocho de yogur.



3.A mailakoek zenbait animaliren deskribapena egin digute.Dianak  krokodiloa aukeratu du, Jose Luisek katamotza eta Idoyari izurdea izan da deskribatzeko gehien gustatu zaiona.
Dekribapena egun batzutan landu ondoren hau da gure lagunek egin diguten lana.

Los alumnos y alumnas de 3ºA han realizado la descripción de algunos animales. Diana ha descrito el cocodrilo, José Luis el lince e Idoya el delfín.
Después de trabajar la descripción en clase nos han ofrecido una pequeña grabación.




HH eta 1.A taldean “Baztan munduan”landu dute bigarren hiruhileko honetan.  Euskara gelan ere proiektuan parte hartu dugu, Baztango geografiaz zenbait ezaguera landuz.
Herrien izenak eta irudiak identifikatzen ikasi dute.

Azkenean, Baztango liburuxka egin dute etxera eramateko, bertan hamabortz herrien eta Xorroxinen aragazkiak agertzen direlarik.

No hay comentarios:

Publicar un comentario